Du har kanske vuxit och tänkt pasta menade spaghetti och armbågsmakaroni, men vi använde 17 typer nudlar för den här berättelsen. Om du inte hittar vad du vill ha i snabbköpet, försök med etniska marknader och till och med kataloger som Dean & DeLuca och Adriana Caravan, alla stora resurser. Eller använd en av de typer som vi har listat som en ersättare.

Rak, tunna strängar

Capelli d'angelo (ängel hår)
Den mest slanka och ömtåliga av dem alla; bäst toppade med en buljongbaserad sås, eftersom en tung pålägg skulle väga ner denna pasta. Suppleant: Capellini.

Capellini
Lite tjockare än ängelhår; Bäst lätt sås eller serveras i en doftande buljong. Suppleant: Capelli d'Angelo.

Vermicelli
Den näst tjockaste nudeln, det här är fint kastat helt enkelt med olivolja, vitlök och nymalt svartpeppar. Suppleant: Spaghettini.

Spaghettini
Tunnare än spagetti; hålla hand om att kasta med färska tomatsåsar eller bryta upp och rör om i minestrone. Suppleant: vermicelli.

Spaghetti
Namngivna efter det italienska ordet för små strängar, det är det tjockaste av pastasträngerna och den amerikanska familjen älskade första valet för burk (eller hemlagad) röd sås, köttbullar och en obligatorisk dammning av Parmesanost. Hela vete spaghetti, gjord med helmjöl, ger mer fiber per 2-ounce servering (5 gram kontra 2 gram). Substitut: linguine, vermicelli eller spaghettini.

Annons - Fortsätt läsa nedan

Plana och fina band

Linguine
Ser ut som flat spaghetti; serveras ofta med vita musslor och andra skaldjurssåsar, eftersom dess plana sidor absorberar buljong väl. Suppleant: spaghetti, vermicelli eller spaghettini.

Fettuccine
Bredare (ca 3/8 tum) pastastrimmer; degen innehåller vanligtvis ägg för smaklig smak och en ömt textur. Den plana ytan är den perfekta basen för en rik Alfredo-sås som är tillverkad av tung grädde och parmesan. (Såsen klarar inte lika bra att runda pastastrådar.) Substitut: mafalda eller tagliatelle.

Fusilli
Korkskruvformade strängar, från 1 1/2 till 12 tum långa. Ett roligt alternativ till spagetti när du serverar kött eller krämig sås, vilken fusilli vaggar snyggt. Suppleant: mafalda.

Mafalda
Långa, breda, platta nudlar med krusade kanter; smalare än lasagne. Robust nog att stå upp till en rik kräm eller köttsås. Suppleant: fusilli.

Lasagne
Breda, platta nudlar med eller utan ruffade kanter; Bara rätt längd för att passa snyggt i en 13 "vid 9" bakpanna. Suppleant: Mafalda, om kastar med en sås; om lagring i gryta, ersätt inte.

äggnudlar
Korta, platta nudlar gjorda med äggulor; De kan vara lockiga eller raka, breda eller smala. Dessa nudlar är läckra på egen hand, för stroganoff, eller kastas med smält smör och hackad persilja. En nyare version gjord med äggvita är ett bra alternativ för kolesterolklockare. Suppleant: fettuccine.

asiatiska nudlar

japanska soba (japanska bovete nudlar)
​​bruna nudlar gjorda med vetemjöl och bovete hög protein och fiber nutty smak. Ju mer bovete dessa nudlar innehåller, desto dyrare är de. Soba nudlar serveras ofta kallt med en doppsås eller varm i soppor, men de är mångsidiga för kinesisk kyckling sallad eller stekpannor också. Suppleant: helvete spaghetti.

Annons - Fortsätt läsa nedan

Ramen
Skinny nudlar gjorda med ägg; säljs ofta torkade i "instant" nudelsoppa-paket. En behandling serveras i buljong med kött, kyckling, räkor och / eller någon form av gröna. (Försök att röra i kvarvarande grönsaker.) Ställ: färska eller torkade spagetti.

Risnudlar
Runda eller platta, dessa tunna, genomskinliga vita nudlar är gjorda av rismjöl och vatten; deras neutrala smak gör dem till en perfekt folie för robusta, köttiga smaker. Risnudlar kan kallas vermicelli (extrathin), tråd (fin) eller rispinne (platt). Emellertid är märkningen inte standardiserad, så titta på nudeln istället för namnet. Vermicelli är också känd som mi fen (kinesiska), bun (vietnamesiska) och sen mee (thailändska). Rispinnar är kända som banh pho i Vietnam och jantaboon i Thailand. Substitut: vermicelli, linguine eller fettuccine (beroende på storleken på risnudeln krävde).

Kinesisk vete
Tillverkad med vetemjöl och vatten, dessa nudlar är runda eller platta och kommer i varierande tjocklekar. De platta, breda nudlarna kallas chow fun. De tunnaste nudlarna heter Amoy-stil eller kinesiska somen. Använd tunnare i fina soppor; tjockare håller sig i stekpannor och grytor. Finns färskt eller torkat. (Vete nudlar med ägg kallas kinesiska äggnudlar och säljs populärt som mein, mäter ungefär 1/2 tum tjock och liknar spagetti.) Substitut: Färsk eller torkad fettuccine.

Bean tråd (cellofan eller hala eller mung böna nudlar)
​​Tjuva, genomskinliga, trådliknande nudlar gjorda av stärkelse av mungbönor. Bönråden blir hala när de mjukas i varmt vatten och kokas. Deras underdimensionella smak låter dem absorbera den andra goda smaken i pannan. Prova dem i brothy soppor. Substitut: Tunna risnudlar, Capellini eller Vermicelli.

Wonton skinn (dumpling wrappers eller shao mai eller gyoza)
Säljs färskt eller fryst. Runda förpackningar är gjorda med vetemjöl och vatten och i allmänhet kokas eller ångas. Kvadratiska förpackningar är gjorda av äggdeg och vanligtvis kokta eller friterade (eller fyllda och krympade för att göra ravioli). Mycket bra serveras i smakfull skaldjur eller kycklingbuljong eller kastas med en lätt sås och sauterade vårgrönsaker. Suppleant (om du använder som en nudel): Klipp upp lasagne nudlar.

Från: Bra Housekeeping USA

Senden Sie Ihren Kommentar