Inte varje dessert måste vara à la mode, men det lägger till en viss sak till din efterrätt. För en ny sommarvridning, prova på det med sorbet istället för glass. Eller njut av denna doftande, lätta blommiga sorbet på egen hand.

Detta recept är ett ackompanjemang för Rose-Scented Plum Crumble Tart.

Läs mer + Läs mindre Utbyten: 5 koppar Förberedelsetid: 0:35 Totaltid: 4:00 Ingredienser 2 c. socker 2 plommon 2 msk. färsk citronsaft 2 tsk. rosevatten (till exempel Cortas, tillgängligt på Amazon.com) Knipp med grovt salt Anvisningar
  1. Kombinera socker, 1 1/2 koppar vatten och plommon i en liten kruka och sätt till en simmer, rör om tills sockret är upplöst. Ta bort från värme och låt svalna helt. Passera genom en fin sil i en skål, pressa på fast material för att extrahera så mycket vätska som möjligt.
  2. Rör citronsaft, rosevatten och salt i sockersirap. Kyl tills det är kyldt, minst 2 timmar och upp till över natten. Rör om och frys sedan i en glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar. Förvara i frys i en metallbrödspanna, täckt med plastfolie, tills den är klar att servera, upp till 2 dagar.

    Letar du efter fler dessertidéer? Kolla in våra hemlagade choklad chip cookie recept, äggtapp recept, och chokladkaka recept.

Senden Sie Ihren Kommentar