Cal / Serv: 192 Yields: 16 Ingredienser 5 ts. aktiv tørr gjær 2 1/2 c. varmt vann 6 1/2 c. brødmel 1 ss. salt 2 ss. maismete Veiledning

  1. Lag deigen: I en stor mikseskål, dryss gjær over vann og la stå 5 minutter på et varmt sted. Tilsett 4 kopper mel og salt til gjærblandingen. Slå med padle av en elektrisk mikser eller bland for hånd til en myk deig som trekker seg bort fra skålens sider - ca 10 minutter. La deigen hvile i 10 minutter. Med en deigkrok og mikseren kjører, legg til gjenværende mel og knead ytterligere 5 minutter. Alternativt, arbeid det resterende melet i deigen ved å knede i ca 10 minutter. Legg til mer vann om nødvendig for å danne en myk, elastisk deig. Dekk deigen i en ball og legg i en oljert bolle, og snu til kapp på alle sider av deigen. Dekk med plastfolie og la deigen stige opp på et varmt sted vekk fra trekk til det dobles i bulk, opptil 2 eller flere timer. Stans ned den opprinnelige deigen og form til en ball. Dekk og la det stige igjen til det dobles i størrelse - ca 1 1/2 time. Formuler rullene:
  2. Legg en panne fylt med varmt vann på gulvet i ovnen eller på den nederste hyllen. Forvarm ovnen til 450 grader F. På en lettmelert overflate, del deigen i 16 like stykker. Form hvert stykke i avlang form og sett på en bakepanne lett støvet med maisgrøt. Løs dekselet og la ruller stige i 30 minutter. Bake ruller:
  3. Gni litt mel over toppen av rullene. Bruk et knivblad eller en skarp kniv til å lage en 1/4-tommers dyp skråstrek på toppen av hver rulle. Skyv bakeplaten inn i den øvre delen av ovnen og bake til mørk brunbrun - ca. 25 minutter. Overfør rullene til et stativ og la det avkjøle 10 minutter. Oppbevares i en lufttett beholder i opptil to dager eller fryser i opptil 1 måned.

Senden Sie Ihren Kommentar