Här är en rolig statistik för dig: 40 procent av de kalorier som konsumeras av amerikanska barn under dagen är tomma kalorier. Med andra ord, 40 procent av dessa kalorier kommer från sådana dietknippar som soda. Eller chips. Eller något annat mellanmål som kan ha varit mycket bra på ditt barns lunch den dagen.

En studie som uppstod förra veckan i Journal of the American Dietetic Association hittade de främsta energikällorna i ett barns diet idag för att vara "fruktjuicer, med sockersötta drycker som bidrar till nästan 173 kalorier", enligt The Money Times. "Omkring 433 kalorier kom från fasta fetter och 365 från tillsatta sockerarter." Allt som är i en diet med 2 200 kalorier per dag.

Problemet? Förutom det självklara är det naturligtvis att barnen etablerar många av sina livslånga matvanor just nu. Om grab-and-go-måltider och potatischips och läsk är deras lunchtidstöd vid 13, blir chansen att de bär dessa vanor i vuxenlivet allt starkare.

Intressant fann studien också att källorna från vilka barnen fick kalorierna - bra eller på annat sätt - berodde i stor utsträckning på deras etniska bakgrund. Svarta och vita barn, till exempel, avledde mer av sina kalorier från fruktdrycker än från mjölk, den främsta källan till mexikanamerikanska barn. Ja, ja, fruktjuicer är bra för dig, eller hur? Fråga en tandläkare om det.

Annons - Fortsätt läsa nedan

Oavsett hur svårt det här betänkandet kan vara, menar det inte att vi inte kan lägga lite mer skuld på din redan växande belastning: Barnens matval bestäms till stor del av vad de äter på Hem. Vår nuvarande gröda av unga vuxna - Generation Y - äter förmodligen färre helmat än någon generation fram tills nu. Varför? De har vuxit upp i hem där matlagning antog en betydligt mindre viktig plats i våra dagliga rutiner.

Tala om vilka, någon har några menyer till hands? Det är dags för lunch.

Senden Sie Ihren Kommentar