Er zijn verschillende trucs aan deze geweldige soep van Linton Hopkins van Restaurant Eugene en Holeman en Finch Public House in Atlanta. Hij voegt aardappelbrokjes toe aan de bouillon voor de dikte, en giet dan een beetje karnemelk met een natuurlijk vetgehalte in voor romige tangigheid. En in plaats van vet spek gebruikt hij gerookte oesters om de chowder een licht bosachtige smaak te geven.

Meer lezen + Lees minder Cal / Serv: 180 Opbrengsten: 6 Totale tijd: 1:00 Ingrediënten 3 c. water 1 c. gebottelde tweekleppig schelpdier bouillon 1/2 pond medium garnalen 6 teentje knoflook 1/4 c. droge sherry 1/2 theel. gemalen rode peper 2 laurierblaadjes 1 ui 1 eetl. extra vergine olijfolie 1 kleine venkelknol 1 bleekselderij 1 kleine groene paprika 1 blik gepelde Italiaanse tomaten 1 medium gebakken aardappelzout versgemalen zwarte peper 6 oz. zonder vel tandbaars of kabeljauwfilet 1 kan oesters roken 1 eetl. Worcestershire-saus 1 c. karnemelk 2 el. Gehakte platte bladpeterselie Gebruiksaanwijzing
  1. Meng in een grote pan het water en de schelpdierbouillon met de garnalenschalen, gebroken knoflook, sherry, geplette rode paprika, laurierblaadjes en een derde van de ui. Breng aan de kook en laat sudderen, bedekt, op laag vuur gedurende 20 minuten. Zeef de garnalen in een hittebestendige kom en gooi de vaste stoffen weg. Heat Verwarm de olie in een soeppan. Voeg de venkel, selderij, paprika, gehakte knoflook en de resterende ui toe. Dek af en kook op matig vuur, één of twee keer roeren, tot de groenten nauwelijks zijn verzacht, 3 minuten. Ontdek en kook tot ze zacht zijn, 3 minuten langer. Voeg de tomaten toe met hun sappen en de garnalenbouillon; breng aan de kook. Voeg de aardappel toe, breng op smaak met zout en peper en laat sudderen tot alles zacht is, 15 minuten. Voeg de garnalen, tandbaars, oesters en Worcestershire-saus toe; Laat het geheel 3 minuten sudderen tot het gaar is. Verhit de karnemelk en peterselie van het vuur. Serveer in diepe kommen.

Senden Sie Ihren Kommentar