Cal / Serv: 335 Opbrengst: 6 Totale Tijd: 1:15 Ingrediënten 1 kleine aubergine 1 verpakking Middelgrote champignons 1 middelgrote ui 1 teentje knoflook olijfolie of slaolie 1 blikje Italiaanse pruimtomaatjes 1 3/4 theelepel. suiker 1 1/4 theel. zout 1 groot ei 1/2 c. gewoon gedroogd brood kruimels 1 pakket geraspte mozzarella kaas 3 el. gehakte peterselie 1 eetl. geraspte Parmezaanse kaas Routebeschrijving

  1. Snij vanuit de aubergine 12 1/4 inch dikke plakjes in de lengte; opzij zetten. Hak de overgebleven aubergine grof in stukken om later aan de saus toe te voegen. Hak de champignons en de ui fijn; gehakt knoflook.
  2. Bak in 12-inch koekenpan op middelhoog vuur, in 1 eetlepel hete olijfolie of slaolie, champignons, knoflook en 3 eetlepels water gaar. Verwijder het paddenstoelenmengsel in de grote kom.
  3. Verwarm vleeskuikentje als de fabrikant het regisseert. Bak de ui in dezelfde pan op middelhoog vuur, in 2 eetlepels hete olijfolie of slaolie, tot ze zacht is maar niet bruin. Roer de tomaten erdoor met hun vloeistof, suiker, zout en gehakte aubergine; op hoog vuur, verwarmen tot koken. Zet het vuur laag; dek af en laat 20 minuten sudderen.
  4. Plaats intussen de helft van de plakjes aubergine op het rooster in een hete pan; borstel beide zijden van plakjes met 1 eetlepel olijfolie of slaolie. Broei 8 minuten of tot ze lichtbruin zijn en keer aubergine halverwege de bereidingstijd om. Verwijder naar plaat. Herhaal met de resterende plakjes aubergine en 1 extra eetlepel olijf of slaolie.
  5. Draai de ovenknop op 375 graden F. Voeg het paddenstoelenmengsel in de kom en roer het ei, broodkruimels, mozzarella en gehakte peterselie totdat het gemengd is. Breng op het smalle uiteinde van elke plak aubergines ongeveer 1 ophopend eetlepel champignonmengsel; rol op jelly-roll mode. Herhaal met de resterende plakjes aubergine en champignons.
  6. Schep de helft van de saus in de bodem van een ondiepe braadpan van 2 kwart gallon of 11 "bij 7" glas of een keramische ovenschaal. Leg aubergine rollen, met de naad naar beneden, in saus. Top met de resterende saus. Bak, onbedekt, 25 minuten of tot aubergine broodjes worden verwarmd en de saus is warm en bruisend. Sprink Om te serveren, bestrooi met Parmezaanse kaas.

Senden Sie Ihren Kommentar