hebt, is deze ooey-kleverige traktatie als een grote ijscoupe in een springvorm. Het is gemaakt met chocolade-ijs, onze geheime zelfgemaakte Fudge-saus (ook heerlijk warm geserveerd boven een kom gewoon ijs), koekjes, pinda's en baby marshmallows. Als je geen tijd hebt om de saus te maken, doet een pot uit de winkel het prima.

Lees meer + Lees minder Cal / Serv: 365 Opbrengsten: 14 Kooktijd: 0:08 Totale Tijd: 0:30 Ingrediënten Fudge Sauce 1 c. zware of opkloppende room 3/4 c. suiker 4 oz. ongezoete chocolade 2 el. lichte glucosestroop 2 el. boter of margarine 2 theel. vanille-extract Rocky Road Cake 2 pt. chocolade-ijs, verzacht 14 chocolade-sandwichkoekjes 2 c. miniatuur marshmallows 1 c. gezouten pinda's Gebruiksaanwijzing
  1. Bereidingswijze Fudgesaus: verwarm de room, suiker, chocolade en maïssiroop in een zware 2-kwart steelpan op middelhoog vuur tot het mengsel kookt, af en toe roerend. Bak 4 minuten langer of tot de saus iets dikker wordt (het mengsel moet zachtjes borrelen), voortdurend roeren. Verwijder steelpan van hitte; roer er boter en vanille in tot de saus glad en glanzend is. Bedek het oppervlak van de saus met plastic folie en koel het 2 uur of tot het afgekoeld is. Maakt ongeveer 1 2/3 kopjes.
  2. Als saus lekker koel is, monteer Rocky Road Cake: Wikkel de bodem en zijkant van 9-inch door 3-inch springvorm met folie om. Schep 1 pint chocolade-ijs in de pan. Plaats plastic folie op ijs en druk naar beneden om gelijkmatig te verspreiden en luchtzakken te verwijderen; verwijder plasticfolie. Steek koekjes rechtop in ijs om een ​​ring rond de zijkant van de pan te vormen, en zorg ervoor dat u het koekje naar beneden duwt. Strooi 1 kop marshmallows en 1/2 kopje pinda's over ijs; druk zachtjes in met de hand.
  3. Lepel overgebleven ijs over marshmallows en pinda's. Plaats plasticfolie op ijs en spreid gelijkmatig; verwijder plasticfolie. Spreid 2/3 kop Fudge-saus over ijs (als saus te stevig is, magnetron kort om te verzachten maar niet te verwarmen); reserveer de resterende saus om later te serveren. Strooi resterende marshmallows en pinda's over saus; druk zachtjes in met de hand. Dek af en vries tot ze stevig zijn, tenminste 6 uur.
  4. Om folie uit de pan te serveren, te verwijderen en te verwijderen. Wikkel handdoeken gedrenkt in warm water rond de zijkant van de pan gedurende ongeveer 20 seconden om ijs iets te verzachten. Verwijder de zijkant van de pan en plaats de cake op de taarthouder of -plaat. Laat ongeveer 10 minuten bij kamertemperatuur staan ​​om gemakkelijker te kunnen snijden. Plaats ondertussen de resterende Fudge-saus in een magnetronbestendige kom. Verwarm de saus in de magnetronoven, onbedekt, op High 30 tot 40 seconden of tot heet, roer één keer. Serveer hete saus om over taart te schenken als je wilt.

Senden Sie Ihren Kommentar