Het nieuws wordt steeds erger voor carnivoren.

Slechts een paar weken na een controversieel rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie die spek en hotdogs verbindt met darmkanker, stelt een andere studie een verband tussen vlees en kanker. Volgens NBC News ontdekten onderzoekers van de Universiteit van Texas dat mensen die veel gegrild vlees aten een groter risico liepen op het ontwikkelen van kanker.

Het meest alarmerende deel is dat de bevindingen niet beperkt waren tot mensen die rood vlees aten. Zelfs mensen die kippen aten verhoogden hun risico.

Onderzoekers, die hun bevindingen in het tijdschrift Cancerpubliceerden, keken naar gegevens van 659 patenten aan het MD Anderson Cancer Center van de Universiteit van Texas, die onlangs werden gediagnosticeerd met nierkanker en vergeleken dat met gegevens van 699 gezonde patiënten.

Terwijl de auteurs van het onderzoek zeiden dat genmutaties een rol spelen bij nierkanker, was het de blootstelling aan mutagenen - die ontstaan ​​wanneer vlees bij hoge temperaturen wordt gekookt tijdens het grillen of panfrituren - dat leidt tot een verhoogd risico op ziekte.

Zoals te verwachten, raden zij aan om de hoeveelheid rode en bewerkte mensen in uw dieet te beperken. Maar, volgens The Washington Post, gaven de auteurs van het onderzoek ook een specifieke tip over kookmethodes om te helpen voorkomen dat hun risico op kanker toeneemt: vermijd waar mogelijk vlees verkolen tijdens grillen of pan frituren.

Senden Sie Ihren Kommentar