Massor av människor saltar sina kalkoner. Inte Michael Symon, som tänker brining, gör fågeln lite gummiaktig. Han saltar sin fågel väl och kyler den över natten för att säsja den. Innan han rostar täcker han bröstet och benen med cheesecloth som har blöts i ett cider-infuserat smör. För sin ölspikade sås rekommenderar Symon det tyska Dortmunder Gold, som gjordes av Great Lakes Brewing Company, från sitt hemland Ohio.

Läs mer + Läs mindre Utbyte: 10 - 12 portioner Kötttid: 0:45 Total tid: 4:30 Ingredienser Turkiet: 1 pund kalkon 2 msk. kosher salt 1 huvud vitlök 1 jalapeño 1 Granny Smith äpple 12 salvia blad c. äppelcider 1 sticka osaltat smör Gravy: 2 msk. vegetabilisk olja Reserverad kalkonhals, vingspetsar och giblets salt Nymalet peppar c. allsmält mjöl 1/2 c. äppelcider 1 flaska lager 1 laurblad blad Anvisningar
  1. Förbered kalkon: Säsong kalkon inuti och ut med Kosher saltet. Skydda med plastfolie och kyl över natten.
  2. Avtäck kalkonen och låt den återgå till rumstemperatur. Stuff hålan med vitlök, jalapeño, äpple och 6 av salvia lämnar. Överför kalkon till en stor stekpanna.
  3. Förvärm ugnen till 350 grader F. I en liten kastrull, kombinera cider med smöret och resterande 6 salvia lämnar och laga över låg värme tills smöret har smält och salvia är doftande, ca 4 minuter. Dampa en 32- vid 20-tums ostkott med vatten och pressa torrt. Sänk ostklaven i cider-smöret tills vätskan absorberas. Drapa den blöta ostkanten över kalkonbröstet och benen.
  4. Skaka kalkon i 30 minuter. Tillsätt 2 koppar vatten till stekpannan och fortsätt att steka i ca 2 timmar längre, rotera pannan några gånger tills en snabbläst termometer som sätts in i låren registrerar 165 grader F.
  5. Värm vegetabilisk olja i en stor kastrull. Lägg till kalkonhalsen, vinge tips och giblets, med undantag för levern, och krydda med salt och peppar. Koka över måttlig värme, vrid ett par gånger tills det är fint brunt, ca 12 minuter. Ta bort kalkondelar och reservera. Av värmen, rör mjölet i fettet i kastrullen för att göra en pasta. Gradvis vispa i ciderna tills den är jämn, vispa sedan i lageret. Tillsätt 3 koppar vatten och koka över måttligt hög värme, vispa tills det är förtjockat. Återvänd kalkondelarna till kastrullen och lägg till bladbladet. Täck och koka över låg värme, vispa ibland tills gravy är smaklig, ca 1 1/2 timmar. Kassera kalkondelar och lövblad.
  6. Skal försiktigt ostkanten av kalkonen och kassera. Överför kalkon till ett skärbräda och låt vila i 30 minuter. Häll panfettarna i en glasmätare och skumma fettet. Tillsätt pannensjuice i sås och sätt till en simmer över måttlig värme. Krydda den reserverade levern med salt och peppar, sätt i såsen och låt den simma till rosa i mitten, ca 5 minuter. Ta bort levern och skär den i små bitar.
  7. I en mixer, puré levern med 1 kopp av sås. Vispa rentpuréen i sås och krydda med salt och peppar. Återupprepa såsen om det behövs. Skär kalkonen och servera med sås.

    Letar du efter festberoende recept? Prova våra bästa guacamole recept, födelsedagstårtor, eller punch recept.

Senden Sie Ihren Kommentar