Rachel Allen's fantastische meringue is gerold rond aardbeien en zoete, puntige slagroom.

Opbrengsten: 8 Totale tijd: 1:00 Ingrediënten plantaardige olie 4 grote eiwitten 1 1/4 c. superfijne suiker 3/4 pond verse frambozen 2 el. citroensap 1 1/2 c. zware slagroom 2 el. suiker banketbakkers 2 el. kirsch 1/2 lb. strawberries Directions
  1. Verwarm de oven voor op 350 graden C. Bekleed een 9-bij-13-inch bakpan met folie, waarbij een overhang van 1 inch aan de lange zijden overblijft. Borstel de folie en zijkanten van de pan lichtjes met plantaardige olie.
  2. Klop in de kom van een staande elektrische mixer met de garde de eiwitten op middelhoge snelheid tot zachte pieken. Klop 1 kopje superfijne suiker op hoge snelheid tot het wit stijf is, 2 tot 3 minuten. Verdeel het meringue gelijkmatig in de pan. Bak ongeveer 15 minuten in het midden van de oven, tot het licht gekleurd en veerkrachtig is. Gebruik de folie om de meringue over te brengen naar een rek om af te koelen.
  3. Pureer in een keukenmachine de frambozen, het citroensap en de resterende 1/4 kop superfijne suiker tot een gladde massa; zeef door een fijne zeef in een kom. Dek af en koel tot gekoeld, ongeveer 30 minuten.
  4. Veeg de kom van de mixer leeg. Voeg de slagroom, suiker en kirsch toe en klop tot de room zachte pieken vormt.
  5. Draai de meringue zodat een lange zijde naar u toe wijst. Verspreid de slagroom over de meringue, laat een 1 1/2-inch rand aan de lange zijde het dichtst bij jou. Schik de aardbeien erop en druk ze in de room. Begin aan de lange zijde die zich het dichtst bij u bevindt en gebruik de folie voorzichtig en rol de meringue jelly roll-style op; de bovenkant zal kraken. Wikkel de rollade in de folie en koel tot hij afgekoeld is, minimaal 45 minuten of maximaal 5 uur. Haal de roulade uit de verpakking en snijd in plakken van 1 inch. Serveer met de frambozensaus.

    Op zoek naar meer dessertideeën? Bekijk onze zelfgemaakte recepten voor chocoladekoekjes, recepten voor appeltaarten recepten voor chocoladetaart.

Senden Sie Ihren Kommentar