Toen je nog een kind was, heb je je ooit buitengesloten gevoeld omdat je je naam niet op een kenteken kon vinden in een van die souvenirwinkels? Als je een naam hebt die niet op de populairste lijst stond, dan weet je waar we het over hebben. Welnu, misschien ga je binnenkort terug naar dat vergeten gevoel als je hoopt deel uit te maken van de nieuwe Coca-Cola 'Share A Coke' marketingcampagne van voornamen die op de frisdranketiketten zijn gedrukt.

Meer uit lekkere hapjes: Coca-Cola vervangt witte kerstblikjes na verontwaardiging consumenten

De gepersonaliseerde flessen ontvangen al een terugslag in landen als Israël, volgens de Washington Post, waar Arabische namen van de lijst zijn weggelaten. Cola in Israël omvatte 150 van de meest populaire Israëlische voornamen op hun cola, cola light en cola-flessen, meldt de Washington Post. Maar de campagne is mislukt in Israël. Een Arabisch-Israëlische burger heeft een petitie ingediend bij de Israëlische rechtbank die de campagne als discriminerend beschuldigde. "Niet één Arabische naam, zo benadrukte hij, verschijnt onder de populaire Israëlische namen die door de drankgigant zijn geïdentificeerd, hoewel de Arabische bevolking van Israël meer dan 1,5 miljoen telt", aldus het artikel.

De Arabische bewoners waren niet de enigen met een klacht. Russische en Ethiopische minderheden uitten ook hun ontevredenheid. In Zweden vermeed het bedrijf een probleem door Mohammed buiten beschouwing te laten, maar dat was in het voordeel van de moslimgemeenschap die niet wilde dat hun namen werden gecommercialiseerd.

In Glasgow, Schotland, namen mensen, net als in andere landen, sociale media om hun klachten te uiten. Ross Carling heeft op de Facebook-pagina van Coke gepost: 'Ik weet dat je waarschijnlijk elke dag zegt dat je krijgt ... deze naam en niet de mijne, maar serieus kun je Ross niet krijgen, maar je kunt Georgina wel krijgen.' Dat was nadat hij in de supermarkt was verteld, sorry Charlie, er Ross, je naam is niet gebruikelijk.

Meer van Delish: Top Local Pops: 10 regionale frisdrank

Het bedrijf zegt dat ze 20-plussers targeten, met een sweet spot van 20. Als je de klok terugwint naar 1993, Consumerist zegt dat de populairste namen in de VS : Michael, Christopher, Matthew, Jessica, Ashley en Sarah. Jammer genoeg betekent dat voor de Shilohs, Suris en Blue Ivys van de wereld pech.

Heb je je naam gevonden op een colablikje?

Vind meer heerlijke gerechten op Delish:

  • Zoek naar het perfecte recept op onze homepage
  • Ontdek het laatste nieuws over voeding
  • Ontvang een receptenboek om je favoriete gerechten te bewaren
  • Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrieven
  • Bekijk ons ​​op Facebook, Pinterest en Twitter

Senden Sie Ihren Kommentar