Vattendrag är inte den vanligaste salladgröna, men dess peppery bite gör den till en av de läckra. Att baka croutonerna är verkligen en no-fuss metod, men du kan sauté dem över måttlig värme om det verkar lättare för dig.

Läs mer + Läs mindre Utbyten: 4 Ingredienser 1 qt. 1/2-tums kuber av god kvalitet vitbröd 9 msk. olivolja salt nybakad svartpeppar 2 msk. röd- eller vitvinäger 1 1/4 lb vattenkrydd 1/4 pounds skivad salami 6 oz. milt getost OBS
  1. Värm ugnen till 350 ° F. Sätt brödbitarna på ett bakplåt och kasta dem med 3 matskedar oljan och 1/8 tsk varje salt och peppar. Baka, omrör croutonerna ibland, tills de är skarpa och bruna, 10 till 15 minuter.
  2. Samtidigt, i ett stort glas eller en rostfritt stålskål, vispa ihop ättika, 1/2 tsk salt och 1/4 tesked peppar. Tillsätt resterande 6 matskedar olja långsamt, whisking.
  3. Lägg vattenkräken och salami till dressing och kasta för att kombinera. Kasta i croutonerna. Sätt sallat på tallrikar och smulta några av getosten över varje portion.
  4. Varianter: Blanda några arugula i med vattenkräken lämnar; var noga med att ha totalt ca tre och en halv quarts av gröna. Använd repor av pepperoni istället för salami. Lägg till lite hackad tomat.
  5. Vinrekommendation: Italiens ljusa, törstkvällande Bardolino kommer att göra en superklädsel med denna sallad. Nästan mer av en rosé än en röd, kan Bardolino vara helt charmig när den tillverkas av en av Veneto många små artisanala vingårdar.

Senden Sie Ihren Kommentar